Cukormázas sütemények

Lerántom a leplet a nagy titokról, hiszen a végeredmény úgyis lebuktatna: nem vagyok gyakorlott szakács/cukrász. De próbálkozom! 🙂 Így született meg ez a sütemény is, melyben a húgom♥ is közreműködött, s melynek még nem tudom, mi legyen a neve. A bejegyzés végére remélhetőleg kitalálom. : > 

Tészta hozzávalói:

♥ 70 dkg liszt

♥ 25 dkg margarin

♥ 25 dkg porcukor

♥ 4 egész tojás

♥ 2 egész vaníliás cukor

♥ 1.5 csomag sütőpor

♥ csipet só

♥ vanília aroma

♥ ételszínezékek (elhagyható elemek)

Elkészítés:

♥ A margarint és a porcukrot habosra keverjük (robotgéppel).

♥ Folyamatos keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat,

♥ a vaníliás cukrot,

♥ a csipet sót és

♥ 2 kávéskanál vanília aromát.

♥ Húgival ezután megfeleztük a félig kész tésztát, s az egyikhez piros, a másikhoz pedig kék ételszínezéket csepegtettünk. Ha valaki nem szeretné színezné a tésztáját, természetesen ezt ki lehet hagyni. 🙂

♥ Következő lépésként hozzáadjuk a lisztet a tésztánkhoz. Ennél a lépésnél NEM KELL mindenképp betartani az előírt 70 dkg-os lisztet, hiszen ha a tésztánk túl puha, nem kapunk szép végeredményt. A tésztánknak keménynek kell lennie, ezért ha nem elég a kimért 70 dkg liszt, bátran növeljük a mennyiséget! Mi is így tettünk … többször. 🙂 

♥ A gyúrásra váró tésztákat ezután folpackba csomagoljuk, s hűtőbe tesszük. Mivel mi gyors eredményt szerettünk volna, 40 perc után kivettük a hűtőből, s folytattuk a cukrászkodást, de aki teheti, hagyja bent egy éjszakára a tésztát pihenni! 

♥ A tésztát ezután vékonyra nyújtjuk, kedvünk szerint formákat vágunk ki belőle, majd egy tepsin az előmelegített 175°C-os sütőbe helyezzük őket 15-17 percre. 

Cukormáz hozzávalói:

♥ 3 tojásfehérje

♥ 13 dkg porcukor

♥ ételszínezékek (elhagyható)

Elkészítés:

♥ A tojásfehérjét habosra keverjük.

♥ Hozzáadjuk a porcukrot és

♥ az ételszínezéket. 

Díszítés/színezés:

♥ A frissen vásárolt habzsák nagyon korán felmondta a szolgálatot, így nem sikerült megvalósítani az elképzeléseimet. Muszáj volt valami más megoldást keresni a színezésre, ami nem hozott olyan eredményt, mint amilyet egy habzsák tudott volna, de talán így tökéletesebb lett a mi tökéletlen süteményünk. (Az ötletért köszönet Édesapának ♥) Hústűt szúrtunk a sütemények hátuljába, s mindet egyesével belemártogattuk a 4 különböző színű (sárga, piros, kék, zöld) cukormázunkba. Egy éjszakán át hagytuk a cukormázt megdermedni a sütiken et voilà! 🙂

Jó sütögetést! : >

Dóra

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »